tag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post1228446550028332769..comments2023-11-05T10:43:18.236+01:00Comments on Stugtankar: KräftorSkogsviolahttp://www.blogger.com/profile/01220174621321963358noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-43998582943959756462010-08-15T08:51:32.840+02:002010-08-15T08:51:32.840+02:00Ja, man brukar ju inte jämföra oxfilé och torsk he...Ja, man brukar ju inte jämföra oxfilé och torsk heller!Skogsviolahttps://www.blogger.com/profile/01220174621321963358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-84639225491581492052010-08-13T13:23:10.377+02:002010-08-13T13:23:10.377+02:00Inte behöver man jämföra kräftor och surströmming ...Inte behöver man jämföra kräftor och surströmming om man inte vill, men visst kan det vara roligt att käbbla lite på skoj mellan de två lägren? Som anhängare av surströmming är man ju så gott som alltid i numerärt underläge, vilket enligt min mening ursäktar ett visst mått av självhävdelse. <br /><br />Det ena behöver behöver ju annars inte utesluta det andra, det håller jag med dig om, och nog är det väl så att det sannolikt handlar om premiär. Som du så riktigt påpekar, så är ju rätterna i hög grad väsensskilda.<br /><br />Torbjörn BTorbjörn Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-76081068080251632122010-08-13T13:03:54.373+02:002010-08-13T13:03:54.373+02:00Undertecknad kan intyga att västerbottenspajen är ...Undertecknad kan intyga att västerbottenspajen är himmelskt god! Bättre än kräftorna enligt min mening, så kanske nån gång vi får smaka den igen!Långa Skugganhttps://www.blogger.com/profile/15182212046809427810noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-56739809677798250012010-08-13T08:21:11.106+02:002010-08-13T08:21:11.106+02:00Om surströmming skrev jag i bloggen den 13/9-09 un...Om surströmming skrev jag i bloggen den 13/9-09 under etikett traditioner. Jag har aldrig förstått varför man ska hålla på att jämföra två så olika rätter som kräftor och surströmming. Dom är goda var och en på sitt vis. Men det handlar väl om det där med premiär?!Skogsviolahttps://www.blogger.com/profile/01220174621321963358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-41614388408659105502010-08-13T00:18:50.144+02:002010-08-13T00:18:50.144+02:00Vad receptet anbelangar, så ber jag att få tacka p...Vad receptet anbelangar, så ber jag att få tacka på förhand. Det är ingen brådska, då anskaffande av västerbottenost lär dröja. Det brukar oftast ske lagom till surströmmingspremiären. För så är det nämligen; kräftor är bra men surströmming är bättre!<br /> <br />Oj, vad Olle A. har skrivit många fina visor! I mina "visperioder" spelas Olles alster flitigt därhemma. En annan av många favoriter är "Sign. Karlsson - Evig Vår". Den svenska visskatten ligger mig varmt om hjärtat.<br /><br />Torbjörn BTorbjörn Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-78627540567612117892010-08-12T23:21:29.039+02:002010-08-12T23:21:29.039+02:00... och förresten, receptet kan du få, men inte ik...... och förresten, receptet kan du få, men inte ikväll. Det kommer så småningom.Skogsviolahttps://www.blogger.com/profile/01220174621321963358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-83394857040136664392010-08-12T23:19:44.051+02:002010-08-12T23:19:44.051+02:00Torbjörn! Tänk att den visan är en absolut favorit...Torbjörn! Tänk att den visan är en absolut favorit hos mig. Jag kan hela utantill och sjunger den ganska ofta med och utan kräftor. Jag tycker den är så sinnlig och passar livsnjutare som Olle A. och jag själv. Och faktiskt hade vi genever i år, vilket syns på bilden. Inköpt av maken i Amsterdam.Skogsviolahttps://www.blogger.com/profile/01220174621321963358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-11156914328283698992010-08-12T15:24:18.756+02:002010-08-12T15:24:18.756+02:00Det må jag säga var ett dukat bord som heter duga!...Det må jag säga var ett dukat bord som heter duga! Tyskt- och tjeckiskt "finöl" och genever därtill. Det får mig osökt att tänka på Olle Adolphsons vackra visa "Grön kväll i Margretelund": <br /><br />♪♫♪"Vem fick sitta vid dukat bord<br />och vem fick skåda ett tråg<br />där en lukt utav krondill stod,<br />och där kräftor i drivor låg.<br /> <br />Vem fick porter och rostat bröd<br />och kall genever därtill.<br />Medan kvällen brann ner till glöd<br />och när luften blev tyst och mild."♪♫♪<br /><br />Torbjörn B<br /><br />PS. Den där läckra pajen, gjord på västerbottensost, skulle man möjligtvis kunna få receptet på den?Torbjörn Bnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-10981481983062506072010-08-10T23:39:11.766+02:002010-08-10T23:39:11.766+02:00Hej Skogsviola!
Hur hamnade jag hos dej kanske du ...Hej Skogsviola!<br />Hur hamnade jag hos dej kanske du undrar? Jo, jag gogglade efter en bild på blåbär till min blogg. Min blåbärsbild raderade jag bort och blåbären är uppätna. Du hade en sån fin bild på blåbär i en skål. Men mitt bättre jag segrade och jag stjäl inte din bild - bloggen får skrivas utan bild.<br />Jag ska äta kräftor på lördag, de kommer från Hjälmaren och det blir säkert västerbottenspaj före - så har det alltid varit hos goda vänner.<br />Roligt att göra din bekantskap här på bloggen.<br />Kram Viola (Ja, jag heter så)Polargrevinnanhttps://www.blogger.com/profile/17805690267612004526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-88509311822971104742010-08-10T19:08:54.324+02:002010-08-10T19:08:54.324+02:00Vi köpte dom på Arbetets museum i Norrköping.Vi köpte dom på Arbetets museum i Norrköping.Skogsviolahttps://www.blogger.com/profile/01220174621321963358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2348368212572655165.post-49987168264258568972010-08-10T09:44:44.944+02:002010-08-10T09:44:44.944+02:00Servetter med snapsvisor verkar bra! Var finns det...Servetter med snapsvisor verkar bra! Var finns det sådana?Fru Decibelhttp://frudecibel.blogg.senoreply@blogger.com