måndag 12 mars 2012

Vårvärme!


Tänk så förunderligt lycklig man blir, när den första riktiga vårvärmen sätter in! Idag har termometern strävat upp till tretton plusgrader och solen strålar från en klarblå himmel. Under dessa omständigheter föreslog jag en långpromenad, trots värkande knän. Det blev en tur runt en av Borås idyller, Ramnasjön. För att komma dit måste vi gå genom hela centrala Borås och en bit utefter gamla Göteborgsvägen. Men det var så härligt i solen och många fler än vi hade fått samma strålande idé.

Det blev riktigt svettigt och när vi kom tillbaka över gågatan och Stora torget, hade restaurangägarna börjat flytta ut möblerna. "Det vore gott med en öl" konstaterade vi båda. Men varför inte ta den på vår egen ägandes balkong, som nu låg rakt i solskenet. Det blev en vända förbi systemet och väl hemma åkte balkongmöblerna fram. Och visst var det skönt att sitta och gona sig i solen!

Det blev ett helt annat blogginlägg idag, än det som jag planerade på förmiddagen. Inspirerat av bl.a. Tendens veckotema, klasssamhället, hade jag tänkt skriva ett inlägg om klass, politik och barnuppfostran m.m. Men det får vänta - solen skiner för mycket idag!

1 kommentar:

messan sa...

Så underbart det ser ut där i vårvärmen:)! Känns lite som att vakna efter en vinter i idé nu när våren kommer....härligt är det:)!
Kramar