lördag 14 februari 2015

Gammal kärlek rostar aldrig

Det är länge sedan jag skrev om vad vi äter. Tycker kanske att det inte är det viktigaste att förmedla. Men idag är det ju Alla hjärtans dag. Inte för att vi brukar fira den dagen på något särskilt sätt, men den här veckan fick maken lite inspiration av Ica-handlarnas veckoblad. En Alla hjärtans meny. Så klart att vi måste prova. Tre rätter handlar det om. Förrätt: Halstrade pilgrimsmusslor med palsternackpuré. Varmrätt: Kalvfilé, fin potatiskgratäng, rödvinssås (betydligt mer avancerad än den jag brukar göra, men frågan är om den var godare!?) Dessert: Vit chokladmousse med färska jordgubbar marinerade i limesaft. Har inte i skrivandes stund ännu avnjutits. Den väntar i kylen. Någon melllo blir det inte för oss. Betydligt bättre musikprogram i 2:an. Minnesprogram om Björn J:son Lind. Gifter sig väl med chokladmoussen - eller vad tror ni!?
 Och vi är överens om att detta var en fin Alla Hjärtans Dag. Och som sagt - gammal kärlek rostar aldrig.
PS. Vinerna då? Till musslorna, vår sista flaska sen Wienresan, en fin lagrad Grüner Veltliner och till varmrätten, en makalöst god Barolo, som vi fick i julklapp av vår generösa dotter. Härligt att kunna unna sig lite fest på tu man hand i en annars alldaglig februaridag.

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Ja, ni firade verkligen "Alla Hjärtans Dag".
Här var det också lite firande. Man måste förgylla vardagen.
Idag var det fest på semla. storlek mindre. Mums!
Jag håller på att räkna kalorier och skall göra ett försök att bli av med 5 kg. En semla är ju en hel lunch så det blev bara grönsakssoppa med en bit hårt bröd.
Ha det bra.
Kram Viola