lördag 29 april 2017

Att fylla 75

Igår fyllde jag 75 år. En aktningsvärd ålder? Nåja, nu för tiden finns det gott om 75-åringar. Och gott om folk, som tycker om att gratulera. Det kan jag tacka Face Book för. Jag trodde faktiskt inte att jag hade så många vänner som gillar mig. Jag har slutat räkna, men det borde vara mer än hundra vid det här laget. Det började innan jag vaknat igår morse och håller fortfarande på denna morgon. Fantastiskt! Jag är helt överväldigad.

Därtill har det kommit ett stort antal telefonsamtal från nära och kära och sist men inte minst min älskade livsledsagare, som verkligen ansträngt sig för att göra min dag minnesvärd.

Det började på morgonen med kaffe på sängen, som vanligt. Men inte bara kaffe denna gång. Nej, han hade varit uppe tidigt, stängt dörren till köket, så jag inte skulle vakna och satt igång att baka scones, som serverades till kaffet. Dessutom en flaska Cremant, för visst ska det vara bubbel i glasen en sådan här morgon! Och en bok i present hör liksom också till.

Det ösregnade hela dagen, men det hindrade oss inte att ändå ta en tur till torget och den internationella matmarknaden som pågår där. Vi tänkte köpa färdig lunch att ta med oss hem. Det fick bli italienskt street-food i form av något slags bröd liknande mjukt tunnbröd med fyllning av parmaskinka, ruccola och massor av parmesanost. Sen fort hem med maten och telefonsamtalen.

Dagens höjdpunkt blev kvällens middag, som intogs på en av de nyare restaurangerna i Borås. Ett litet  gemytligt ställe med fisk- och skaldjursrätter som specialitet. Personlig betjäning och varm atmosfär och framför allt det godaste i matväg vi någonsin ätit i Borås (vad jag kommer ihåg). Maken var mycket nöjd med att han valt detta ställe, som han bokat för ett par veckor sedan.

Nöjda travade vi hem genom den lugna staden, där regnet upphört och matlagarna på torget stängt sina vagnar och tält. Bättre födelsedag kunde jag inte ha fått.

Adressen till restaurangen då?! Den kommer här: Freddan och Lisa, klicka bara på länken!

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Ett stort GRATTIS i efterskott.Du hade en fin födelsedag.
Kram Viola