onsdag 14 mars 2012

Mera vår!

Idag är det disigt och dimmigt igen, men igår hade vi ytterligare en solstrålande vårdag och jag tog en tur till Annelundsparken igen i förhoppning om att få lite fler vårtecken än förra gången jag var där. Och visst fann jag vad jag sökte!

Annelundsparkens höga bokar sträcker sig mot den klarblå vårhimlen...



... Snödropparna har ju funnits ett tag, men nu blommar de i full prakt....



... och tänk, fjärilarna har vaknat! Först ut är nässel-, och citronfjärilarna. Jag såg båda och lyckades fånga en på bild. Inget under av fotokonst, men jag vågade inte gå längre med kameran. De har ju en förmåga att fladdra iväg, just som man ska knäppa.



Så här vacker är scillan i närbild utan fjäril...



... och den här gulblommande busken har glatt mig förut om våren. Jag vet fortfarande inte vad den heter. Kanske någon av mina läsare vet?



På lekplatsen högst upp i parken var det full fart. Jag stannade till och gladdes med den lilla flickans glada rop i den stora svänggungan. Jag berättade för pappan att jag var ute och letade vårtecken och frågade om jag fick ta en bild. Jodå, det gick bra. "Att gunga i bara t-tröjan är väl ett vårtecken så gott som något" sa han. Och jag höll med.



På väg ut ur parken, skymtade jag något lila bland de bruna fjolårslöven. Åh, en krokus - trodde jag. Men när jag kom närmare såg jag det här...



... alla vårtecken är inte så trevliga!

1 kommentar:

Gun-Britt Persson sa...

Busken är en trollhassel. Jag har också sett några fjärilar. Visst är det underbart när världen vaknar upp igen!