torsdag 18 september 2014

Höstgrävning och valångest
De här bilderna tog jag i måndags. Dagen efter valdagen. Underbart strålande septemberväder, som det varit hela veckan och fortfarande är. Lämpligt att ta itu med höstgrävningen och annat plock i trädgården. Jag satt på bänken vid växthusgaveln och tog den här bilden på maken, som sliter med spaden. Fortfarande frodig grönska och solen glittrar i sjön. Rena idyllen.

Men det kan inte hjälpas. Ångesten tar överhanden över idyllen. Ångesten över valresultatet. Visst, det gick ju åt rätt håll vad gäller de så kallade blocken, som jag ser det. Men hur ska vi kunna förverkliga alla goda intentioner om solidaritet och ett jämlikt samhälle, som jag röstat för?

Oron finns ju kvar. Nu pågår förhandlingar. Det låter inte så uppmuntrande än så länge. Hur blev det så här komplicerat? Jag kan inte tolka det på annat sätt än att människor har blivit mer otrygga. Rädda för att bli sjuka, rädda för att inte pensionen ska räcka till, rädda för att en inte har valt rätt skola för sina barn...... Klyftorna i samhället har ju faktiskt ökat.

Jag plockade en bukett blommor av höstperennerna i vår trädgård. Som synes prunkar de ännu i starka färger. Den vill jag skänka till de politiker, som nu har ett svårt arbete framför sig, och som kan släppa på prestige och sårad fåfänga och samlas kring ansträngningar att förverkliga det trygga solidariska samhälle som jag tror att de flesta med mig vill leva i. Måtte det gå vägen.


2 kommentarer:

Skogsviola sa...

Jag skickar över lite kommentarer som jag fått på Face Book

Gun-Britt Persson Jag oroar mig också. Hur kan det bli så här i vårt fina land?
Igår kl. 15:35 · Sluta gilla · 1

Inger Palo Visst är det oroligt! Ont i magen...
Igår kl. 16:04 · Sluta gilla · 1

Daniel Andersson Det löser sig nog, vi lever i ett av världens bästa länder. Våra bekymmer är små om man jämför med majoriteten av länder i världen.
Igår kl. 16:19 · Sluta gilla · 4

Mattias Linder Sjöstedts formulering innan valet: "FÖRBUD mot vinster i välfärden". Efter valet: "BEGRÄNSNING av vinster". Ska nog gå att förhandla här också.
23 tim · Sluta gilla · 3

Roland Palmqvist Jag tror som Daniel och Mattias!
9 tim · Sluta gilla · 1

Sara Andersson Hur vet en att det är höst? Lövfen ändrar färg.
8 tim · Sluta gilla · 2

Mattias Linder Tycker nog han var rätt tydlig innan valet med vad sossarna ville faktiskt. Miljöpartiet naturlig samarbetspartner. Blockpolitiken inte bra för Sverige mm. Känns som han följer planen hittills. Sen kan man ju tycka vad man vill om det upplägget. Men svek är det ju inte.
8 tim · Har redigerats · Sluta gilla · 2

Gudrun Johnson Det har du rätt i Mattias. Och han har ju inte så mycket att välja på.
7 tim · Sluta gilla · 2

Vendla Andersson Det är en konst att kunna kompromissa i ett utsatt läge!
6 min · Gilla

Vendla Andersson Maken påminner om Svensson i Sven Delblancs Hedebyborna, när dom släpper in greven i årensningen. "Det är nya tider nu".
3 min · Gilla

Polargrevinnan sa...

Javisst funderar man hur Sverige ska styras.
Löfven är van att förhandla så han får nog ihop en regering.
Jag ska se på nyheterna i kväll -
spännande hur det blir.
Ha det bre.
Kram Viola