måndag 16 april 2012

Revyn


Så har vi då genomlevt ytterligare en lokalrevy i Sävsjö, författad och regisserad av sonen, som också agerat skådespelare och sångare. I år var det dessutom 10-årsjubileum för revyföreningen Scensation på Röda Kvarn dvs stora salongen på kulturhuset i Sävsjö, så mot slutet blev det också lite nostalgiska tillbakablickar från tidigare revyer.

Årets revy hade ett genomgående tema som baserades på historien om Jonas Brunk, som redan på 1600-talet utvandrade till Amerika. Han köpte land i nuvarande stadsdelen Bronx i New York och det sades att namnet Bronx härrör från Brunk, som lär ha gjort sig en förmögenhet på tobaks- och veteodling. I revyn lät man maffian komma Brunks hemlighet "Det vita guldet" på spåren i tron att det rörde sig om annan hårdvaluta än mjöl. Efter diverse förvecklingar hamnar maffiagänget i Sävsjö och får uppleva diverse absurditeter med kända sävsjöbor inblandade.

Kapten på planet, som tog publiken till New York och tillbaka till Sävsjö syns på bilden ovan. Den är hämtad från programmet liksom bilden nedan. Jag tog några bilder med min kamera, men varken kamera eller fotograf var tillräckligt fokuserad, så det blev inte så mycket som är användbart.Här är aktörerna i revyn, dvs utom orkester och balett. Överst står min sonson, Albin, som hade flera roller och hans pappa, kaptenen.En bild kommer från min kamera. Det är Mattias, när han framställer en figur som varit med i samtliga revyer, nämligen allsångsledaren Kasse Berghagen. Den trogna publiken förväntar sig att Kasse ska dyka upp i varje revy.Och här är hela gänget inklusive scenarbetare, och Albin längst fram i mitten, samlade efter årets sista föreställning.

2 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Tjusig son du har. Lokalrevyer är trevliga att se och höra. Det finns så många förmågor som älskar att spela teater.
Ha det bra.
Kram Viola

Polargrevinnan sa...

Tjusig son du har. Lokalrevyer är trevliga att se och höra. Det finns så många förmågor som älskar att spela teater.
Ha det bra.
Kram Viola