tisdag 13 januari 2015

VäderNu regnar det igen. Visst, jag vet att jag bor i Sveriges regnrikaste stad! Men nog är det märkligt att just det här blaskvädret är SMHI förunderligt duktiga på att förutspå, nästan på timmen rätt. Nordvästra Götaland borde vara vårt område. Och det är det också. Men vi ligger nog på gränsen till Sydvästra Götaland, för det brukar stämma rätt bra där också. Och stormen Egon kom också precis när den skulle.

Vi hann i alla fall med att ta en promenad i Annelundsparken på morgonen innan regnet kom. Lite lurigt var det allt. Gårdagskvällens hagel och isregn hade in smält överallt, så det var bäst att kolla var man satte fötterna. Jag är ännu räddare att halka omkull nu, efter att jag fick knäprotes. Den får man vara rädd om, minsann.

Igår åkte vi ut till stugan för att kolla hur det stod till efter stormen Egon. Två granar, en stor och en liten hade brakat ner på norrsidan och tangerat växthuset, men inte skadad det. Dessutom hade den lagt sig snyggt precis mellan mattpiskställningen, som maken ordnat till i somras och den stora linden. Vi har haft tur med alla tre stormarna som drabbat oss, Gudrun, Per och nu Egon. Vi förstod att strömmen varit borta ett tag, men ingenting hade blivit förstört.

Visst var det skönt att stanna i stan i ett stabilt stenhus, när det stormar och regnar utanför. Jag hoppas dock att det inte blir fler stormar denna konstiga vinter. Nu är det kväll och jag har sett väderleksrapporten på TV. På torsdag ska det bli mer oväder. Undrar om prognosen är lika pålitlig denna vecka.

PS. Jag hade ingen kamera med mig ut till stugan. Så jag tog mig friheten att kopiera min FaceBook-vän Rolands bild från omgivningarna kring hans hus. Det verkar ha blåst rätt bra på Dammsvedjan också. DS

1 kommentar:

Erika G sa...

Hos oss blåste det också rätt bra men min förhoppning om att den uttjänta julgranen skulle blåsa bort, gick om intet. Nu får vi masa oss till återvinningen likväl, haha! Kram!