fredag 18 december 2015

Heja Sverige

Denna morgon har Sveriges Radio hjälpt mig att känna mig nöjd och till och med lite stolt över mitt/vårt hemland. P1 morgon har levererat två goda exempel.

Först en intervju med en minnesmästare, lagledare och tävlande i det svenska laget, som f.n. deltar i VM i minnesträning (eller vad det heter) Det visar sig att det svenska laget ligger mycket bra till i tävlingen. I laget ingår också fjolårets världsmästare. På frågan varför det går så bra för svenskarna, svarar lagledaren: "Jo, för att svenska skolan är upplagd så att den stimulerar till FRITT TÄNKANDE!" För att bli bra på att komma ihåg, behövs tillräckligt med fantasi, nämligen.

Det här behöver vi veta i dessa tider när man hör så mycket gnäll från en del håll över hur dålig skola vi har. Leve det fria tänkandet, säger jag!

Sen kom nästa positiva inslag. Det var i programpunkten Tankar för dagen. En så fin tanke om hur vi har det i Sverige som denne diversearbetare formulerar, det kan vi verkligen unna andra att få uppleva. Klicka på länken och lyssna och njut, det tar inte många minuter.

Heja Sverige!

Inga kommentarer: