lördag 17 juli 2010

Musik är livet

Vi har haft några härliga dagar med mycket musik i den gångna veckan. Den stora händelsen var att brorsdotter Ida-Marie deltog i tävlingen "Svensktoppen nästa", som arrangeras av Sveriges Radios lokalkanaler, i vårt fall Radio 7-härad. Låten hon sjöng var specialkomponerad till Ida-Marie av Mattias Linder, som sonen numera heter. Kompgänget var sammansatt av musikantpolare till Ida-Maries pappa, Stig All.

Det var stor spänning och förväntan i luften hela dagen. Maken och jag satt på balkongen och hörde ljudet från soundcheckingen nere på torget. När detta var avklarat samlades hela gänget hemma hos oss för en kopp kaffe och slutlig uppladdning:


Ida-Marie var nervös, men på gott humör


Sedan drog dom iväg till torget igen och vi följde efter så småningom. Mycket folk hade hunnit samlas när talangtävlingen startade. Ida-Marie gick ut som nummer två...


... och Mattias var förstås med och kompade.


Vi var alla helt överens om att "vår" låt var bäst både framförandet och låten i sig. Naturligtvis vann Ida-Marie och går nu till lokal final i Borås den 12 augusti. Om hon skulle vinna även där fortsätter tävlingen på Liseberg. Vi håller tummarna!

Men det var inte slut på glädjeämnena den dagen! Sondotter Tilda, 14 år, som samtidigt spelade cupfotboll i Danmark med sitt nya lag, gjorde stora framgångar både individuellt och laget. Tilda hade gjort mål i flera matcher och hade också fått spela en match med 18-årslaget. Och när showen på torget var slut fick vi veta att Tilda och hennes lag gått till final mot ett lag från Litauen!

Dagen efter drog vi ut till stugan igen och avslutade kvällen med en egen liten sångstund på altanen, som vi ofta gör, när vi samlas.

Inga kommentarer: