onsdag 7 december 2011

Vi reste till Stockholm...

...för ett par veckor sedan. Anledningen var i första hand att maken blivit inbjuden till SRF-seniorernas adventsfest på restaurang Faros på Söder. Och så har vi ju dottern i Stockholm sedan tolv år tillbaka och man får ju inte försumma alla tillfällen till umgänge.

Vi kom till Stockholm på måndagseftermiddagen och åkte direkt till Sara. Det var ganska sent och vi orkade inte laga mat så vi hämtade färdiglagat på den fina fiskaffären i Fruängens Centrum. Deras hemlagade paella var riktigt god och innehöll rikligt med räkor.

På tisdagen skulle adventsmiddagen på SRF gå av stapeln, men innan dess hann vi med att titta upp till gamla goda vännen, Gullvi, på Gärdet. Vi har varit vänner sedan 70-talet, då vi arbetade ihop i Kalmar. Gamla goda arbetskamrater till maken träffade vi också på kvällen på Restaurang Faros på Sofiagatan. Mat och underhållning, trevligt sällskap och kvällen gick fort.

Onsdagen var vikt för umgänge med Sara. Som den konstintresserade familj vi är, brukar det alltid bli en utställning någonstans. Denna gång tog vi färjan över till Djurgården och Liljevalchs, som visade en utställning om Helvetet. Vi såg den med lite blandade känslor. Efteråt råkade jag lyssna på ett samtal i SVT:s morgonsoffa om denna utställning. Det var Jessica Gedin och en musikrecensent, som jag glömt namnet på. De var överens om att helvetet (liksom himlen - min anm.) är skapat av människan och att det verkliga helvetet finns här på jorden i historien och nutiden.
Och, som Jessica Gedin sa, "Det vi är mest rädda för är meningslösheten".

Ja det var en rätt ruggig utställning, men intressant. Man får ju inte fotografera, så jag köpte ett par vykort och scannade, men de blev inte bra. Jag publicerar dem i alla fall.På kvällen lagade Sara en riktig lyxmåltid till oss. Först en förrätt med matjesill och diverse grönsaker och någon sås, som jag glömt, men gott var det. Öl att dricka förstås och sedan blev det varmrätt, helstekt oxfilé med diverse tillbehör och rött vin. Kaffe, cognac och god choklad till efterrätt. Det blev ett par bilder på Sara i matlagningstagen och det dukade bordet.
På torsdagen var det slut på stockholmsvistelsen. Men vi hann med en träff och ett par timmars mysigt samtal över ett glas öl med gode vännen Janne, innan vi tog tåget hem till Borås igen

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Det var en riktig stadsresa nu gjorde. Jag har också en son i Stockholm men vi blir ofta tillsammans med familjen när vi är där. Men det händer att vi reser till Stockholm på teater konstutställningar. Då bor vi på hotell och lyxar till oss.
Det är trevligt att titta på konst, men ibland är det bara konstigt. Allt förstår man sig inte på.
Nu hör jag snöskrapan ute på markeringen. Det har ju bara kommit lite pudersnö men det är risk för slask som inte är så trevligt om det fryser till.
Ha det bra!
Kram Viola