söndag 26 februari 2012

En tur till Babylon

Igår var det en sådan förunderligt solig dag. Pensionen hade kommit. Vi bestämde att vi inte skulle vara inne och laga mat. Nej vi går ut och äter.

Vi hade läst om ett av de nyare näringsställena i stan, en libanesiskt restaurang som fått bra betyg av BT:s krogtestare. Vi hade lite dåliga erfarenheter av en annan libanes i Borås, en hämtrestaurang eller take away som det heter på nysvenska. Vi hade ätit libanesiskt tidigare i Stockholm bl.a. men aldrig i Borås, så vi hade stora förväntningar den gången. Det hade vi nu också och denna gång blev vi inte besvikna.

Jag måste säga att det var riktigt länge sedan jag åt så god mat! Nya spännande rätter, vackert serverat, trevlig personal och snygga lokaler. Babylon håller till i gamla cetralposten, som i dessa tider inte behöver sin stora lokal. En tid huserade en sportbar där, men jag måste säga att detta var bättre.

Vad vi åt?! Jag tog en libanesisk meny med sex kalla och sex varma små rätter, meze, och maken tog grillad lammfilé med ostsås och mycket grönsaker. De små kalla rätterna kom in först och det var så mycket att det räckte som förrätt till maken också. Allt vackert upplagt, smakrikt och jättegott! Vi åt mycket, men blev ändå inte så där proppmätta utan precis lagom. Men någon efterrätt blev det inte. Vi beställde var sin kopp turkiskt kaffe, som huset bjöd på visade det sig när vi fick notan.

Så snart vi har råd att gå ut och äta igen blir det nog Babylon engång till!Idag, söndag, var det lika strålande väder och vi tog en tur till Annelundsparken för att spana efter vårtecken. Men det var inte så mycket att fotografera än. Även om det har varit varmt de senaste dagarna och snö och is nästan är borta, så verkar inte blommorna ha vaknat, det blev bara några hasselhängen att föreviga. Nej nu längtar jag till det här...

...och det här!

2 kommentarer:

messan sa...

Jag längtar till de där små vitsipporna i backen med.Vi har haft underbara dagar i helgen det gäller att ta tillvara de fina stunderna.
Hoppas ni snart åker dit igen, ser jättefint ut!
Kramen

Bara Sara sa...

Lät som god mat ni åt, tycker jag!