måndag 5 november 2012

Löv, löv, löv....

...... över hela tomten. Våra största träd, två stora bokar och en lind, är väldigt bladrika, så det blir massor att kratta. Men inte bara det. Träden levererar så mycket löv att vi får massor av kompostmaterial. Komposten är makens skötebarn. Tre fack har han, som han gräver om och flyttar från det ena facket till det andra varje år. Och jag får den finaste kompostjord att lägga i rabatter, pallkragar och krukor.

Det här året fick vi fin hjälp av son och sonhustru. Den sista helgen i oktober, som blev väldigt vacker med sol och lite frostnupen mark. Det var skönt denna blöta sommar och höst att äntligen få andas in den klara luften några dagar. Fint och krattat blev det och komposten blev fylld. Men i rabatterna får löven ligga kvar. Det blir ytterligare fin mull så småningom.Daniel provar nya lövblåsen och Anna kör den gamla vanliga krattmetoden......... medan far i huset samlar ihop allt i den väl använda skottkärran.

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Det är jobbigt med alla löv, tacksamt med lite hjälp.
Kompostjord är guld värd. Det är konst att sköta en kompost.
Ibland kan jag längta tillbaks då jag hade villa och trädgård med all dess pyssel. Men lövräfsningen längtar jag inte efter.
Jag har skrivit flera kommentarer till dina inlägg men jag tolkar bokstäverna fel. Nu ser det lättare ut, jag kan kanske bevisa att jag inte är en robot.
Ha det bra.
Kram Viola