måndag 26 november 2012

Rensar handväskan

Vi har varit i Stockholm några dagar. Det blir ofta intensivt, när vi kommer dit. Den primära anledningen till resan var en inbjudan från den seniorförening makenhan är medlem i, sedan han avslutat yrkeslivet. Men det blir ju mer aktiviteter när man ändå bevistar huvudstaden. Väl hemkomna packar vi upp väskor förstås. Då inser jag att jag proppat handväskan full av papper, som inte fanns där när vi reste. Dessutom hade jag ett litet julklappspaket med mig hem.

Julklappen levererades på torsdagskvällen i samband med den adventsmiddag, som vi avnjöt med vännerna i SRF-anställdas seniorförening. Vi träffades denna gång på Restauran Faros, en grekisk restaurang på Söder i hörnet Södermannagatan och Sofiagatan. Det är ett trevligt ställe med god mat och rikliga portioner. Jag har faktiskt varit där i annat sammanhang tidigare, bl.a. tillsammans med min sondotter, Tilda, när vi hälsade på dottern för ett par år sedan.

Jag öppnade inte paketet förrän vi kommit hem. Det visade sig innehålla en gästhanduk, som kom från SRF:s försäljningsbolag, men som faktiskt var tillverkad av Ekelunds Väveri. Det är ett företag från Sjuhäradsbygden, som jag har nära tillgång till. Men det var ju trevligt och maken fick förstås också en. Eftersom det var röda hjärtan i mönstret utgår jag från att de ska användas vid jul och då kommer handdukarna naturligtvis att hänga i badrummet.

När festen på Söder var slut blev vi hämtade av svåger och svägerska och följde med dem ut till deras villa i Segeltorp. Från den vistelsen hade jag två papper i handväskan. Recept, nämligen. Makens systrar är alla fenor på att laga mat. Jag tänker inte utnämna någon före de andra, de är mästare allihop. Den här gången har jag med mig ett recept på förrätten vi trakterades med på fredagen, nämligen en utsökt morotssoppa med räkor och lite speciell kryddning. Dessutom varmrätten, höstgryta på innanlår med bl.a. portvin och diverse kryddningar i perfekt balans. Båda dessa recept ska förstås prövas även i vårt kök.

Nästa papper kommer också från Huddinge. Det är en karta över Huddinge centrum med en adressmarkering, som jag tog ut på datorn. På seniorföreningen träffade vi makens före detta chef och hans hustru. Chefen har nu blivit nittio år och maken och han hade inte setts på ganska länge. De hade mycket att prata om och ville gärna träffas lite mer än vad som blev fallet i surret på Faros. Därför tog vi vägen om Huddinge centrum, vilket är ganska nära släktingarna. Det blev en trivsam pratstund och en god lunch innan vi tog bussen till Fruängen och dotterns lägenhet.

Dottern jobbade hela lördagen, så vi hade hämtat nyckeln redan på fredagen, så vi kunde ta oss in och fixa mat till hon kom hem. Nåja, det var inte så mycket att fixa, vi köpte färdigt. I Fruängens centrum finns en särdeles fin fiskaffär, som också har catering och en liten restaurang. Där köpte vi varmrökt lax och en jättefin potatissallad med oliver, kaprisfrukter och lite annat smått och gott. Fin vinägrett och en god örtsås med vitlök fick vi också med oss.

Från dotterns lägenhet har jag också en papperslapp. Hon hade nämligen en rolig text i ram på väggen. Jag hade inte kameran med denna gång, så jag skrev av det hela. Så här lyder den:
Blubby: Lena Adelsohn-Liljeroth tycker att ordet "kultur" har en negativ klang och vill istället använda "underhållning".
- Vad tycker du om det?
-Jag tycker att namnet "Lena Adelsohn-Liljeroth" har en väldigt negativ klang. Därför föreslår jag att hon döps om till "Blubby".
 
Det är inlägget kom visst att handla mer om vad vi gjorde i Stockholm än jag tänkte från början. Så kan det gå, när man rensar handväskan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tur att jag har fotat planschen då!
/Dottern

http://instagram.com/p/QfD9pntPOS/