måndag 11 november 2013

Ljusglimt i det novembergråa


Det har varit grått, regnigt, dimmigt i flera veckor nu. Desto underbarare att vakna ute i stugan i gryningen och konstatera att det var helt klart på himlen, solljuset kunde anas på den röda färgen i öster. Det var vitt av rimfrost på marken. Sjön låg spegelblank. Ja, detta förebådades redan under natten, när stjärnhimlen uppenbarade sig, så praktfull och strålande, som den bara kan bli på senhöst och vinter.

Det är ändå lite vemod kring den här tiden. Ett år ytterligare att lägga till min levnad, är snart slut. En sådan här dag, vill man liksom hejda, hålla kvar.

Nåväl, lite planering för nästa år blev det, trots att man inte vet något om framtiden, Vi tog en tur till Lockryd och köpte gödsel att vräka på våra enorma rhododendron. Den har ju redan anlagt blomknoppar så nu ska det bli praktfull blomning.

Nu är vi tillbaka i stan igen. SMHI har aviserat regn till kvällen och nästa dag. Men vi fick den här dagen, inget märkvärdigt, men ändå....

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Det var ett tag sedan vi hade något vackert väder. Jag är glad så länge vi slipper snön.
Ja, tiden går och inget vi kan göra åt det mer än försöka ta vara på den tiden vi får vara med. Så tänkte man aldrig när man var ung.
Nu nalkas en tid som är rätt trevlig, tycker jag. Advent med alla sina ljuspunkter och trivsamma kvällar med lite småplock och lite glögg.
Vi har ett par konserter också på vår agenda - något att se fram emot.
Så klart man måste planera och se framåt, annars blir livet trist.
Det blir inte alltid som man tänkt och då är det väl någon mening med det - så tänker jag.
Ha det bra.
Kram Viola