onsdag 15 april 2009

Knekten Björklund...

numera kallad skolminister har rutit igen. Nu ska det bli kvarsittning (på morgnarna), utestängning och varning. Vad blir nästa steg? Inrättande av arrestlokaler i skolorna?!

4 kommentarer:

anna sa...

Med min erfarenhet är de flesta struliga eleverna också morgontrötta....
Jag är av den åsikten att detta är fel metoder - att stänga ute elever skapar mer problem i samhället. Det enda positiva är väl i så fall att de elever som är kvar i skolan får lung och ro för en stund. De struliga eleverna mår ofta inte bra i själen och har ofta struliga hemförhållanden. Att stänga ute dessa elever skapar andra problem.
Att det ska vara så svårt att fatta att det som behövs är fler vuxna i skolan!
"svärdotter" anna

Skogsviola sa...

Tack Anna! Du uttrycker precis vad jag känner. Ge elever och personal i skolorna en rejäl chans så ska vi nog kunna visa Europas bästa skola om vi inte redan har det.

dannedizel sa...

Jag tycker Björklund är så enkelspårig, han kan väl ha rätt på vissa punkter men arbetet med människor är ju mer komplext än vad han beskriver. Jag känner då inte igen den bilden han ger av skolan till fullo. Självklart ska man reagera och ha möjlighet till sanktioner när det är stökigt i skolan. Men när han får frågan om vad man ska göra mer för eleverna än disciplinära åtgärder är han svarslös. Det är sorgligt att en barnhatare som han får föra taktpinnen i skoldebatten.

Mattias Linder sa...

Till landets alla skolelever vill jag bara säga:

GIIIIIVAAAKT!!!!!