tisdag 22 december 2009

Da'n före da'n...


.... före doppareda'n. Då packar vi kassarna med färdig och ofärdig mat, julgransgrejer, tomtar, varma kläder och begynnande julefrid i sinnet och drar till stugan. Två ovanliga saker sker denna jul. För det första verkar det som vi får en vit jul, för det andra och mindre trevligt är att Krumiluren jobbar hela julhelgen i Stockholm och visar sig inte hos oss förrän i mellandagarna. Det är första gången sedan maken och jag träffades 1963, som vi firar jul bara han och jag. Det går ingen nöd på oss, men lite konstigt känns det.

Därför, kära bloggläsare, blir det inget skrivet på några dagar, så jag önskar alla en riktigt god jul med allt vad därtill hör!
PS. Efter att jag skrev ovanstående tog vi en tur på stan och jag passade på att föreviga årets isskulptur, en björnhona med unge, som tack och lov inte regnat bort i år. Tyvärr hade jag lite bråttom och hann inte vända på bilden, kunde inte räkna ut hur jag skulle göra, när den redan var publicerad. Ni får väl vrida på huvudena istället! God Jul än en gång!

2 kommentarer:

Anonym sa...

God jul själv!
Visst är det härligt med en vit jul! Hälsa maken och krumiluren när hon väl kommer.

Kram från Lina

Anonym sa...

Älskade vän!

Det är nu länge sedan jag var inne på din blogg och jag hade glömt hur spännande det är att läsa det du skriver. Jag befinner mig hos mamma i <västerbotten med mina fyra vuxna katter och Madonnas nyfödda tre. <vi åkte tåg upp. Allt gick bra,l men Madonna var inte nöjd med den korg hon låg i så plötsligt upptäckte jag att den var tom! Jag letade och hittade till slut mor och tre söner i min brosdotter Pippi-tält! Där låg de så belåtnaq och bättre plats kunde de ju inte ha hittat.

Jag stannar till efter nyår och det var skönt att åka bort ifrån pågående renovering av mitt kök och all röra och allt damm!

Jag skickar inga julkort i år. Istället skänker jag bort två getter (www.actionaid.se). Men mina tankar finns hos er alla och jag hoppas att ni saka få en riktigt fin jul och ett gott 2010. Jag har tyvärr varken din eller <saras mailadress på min börbara dator. Hälsa Sara anledningen till att hon inte får något kort från mej i år. Hälsa förresten ALLA som jag känner!

Stor kram till dej och Inge

Gullvi