tisdag 22 maj 2012

Blomstertrappan

 Det är så underbart med sommarvärme! Livsandarna vaknar och energin kommer tillbaka. Idag har jag ägnat mig åt att plantera om mina pelargoner och ge de nya sticklingarna riktiga krukor. Och igår städade jag altanen och skurade den fina blomstertrappan, som maken snickrade för några år sedan. Meningen var att vi  skulle ha medelhavsväxter där, men de var så svåra att övervintra, så det har blivit mer och mer pelargoner. Och tacksammare växter kan man ju knappast hitta. Blommar rikligt och är oerhört lättskötta. Och så många variationer det finns, sen!

När det var klart, slog jag upp ett glas vitt, fast det är en vanlig tisdagseftermiddag, tog fram min deckare (Paganinikontraktet av Lars Kepler) och sjönk ner i korgstolen bredvid blommorna. Och visst blev det lite pauser i läsandet, när jag lyfte blicken och njöt att blomsterprakten och min nystädade "pensionärskuvös"!

2 kommentarer:

Eva sa...

Man kan behöva en eller annan paus för att titta på något vacker, som t ex blommor, när man läser den boken. Den är riktigt otäck på sina ställen.

Polargrevinnan sa...

Vänskap som håller under många år, den är ovärderlig. Vilken härlig tradition med gök-ottan.
Sambon spelar gökottegolf med sin dotter på Kristi-himmelsfärd och sen är det sillfrukost.I år hörde de inte någon gök.
Vi har fått så kallt igen. Det inbjuder inte till någon ute-vistelse. Klockan sex har vi fredagsmys - skinka runt sesampinnar och ett glas vitt. Riktigt vitt för mig, nämligen vatten. Jag har blivit sämre i ryggen och måste äta medicin som inte går ihop med alkohol.
Önskar dig en skön helg.
Kram Viola