lördag 12 maj 2012

Det blommar!

 Blomningens tid är här! Är det inte underbart?! Igår tog vi en liten tur i Annelundsparken, trots den västliga blåsten. Men det finns en sång som jag minns från min barndom: "Hör hur västanvinden susar, se hur härligt majsol ler!" Den sången sjöng vi tvåstämmigt i Unga Örnars sång- och teatergrupp när jag var barn. Att Ulf Lundell knyckte sex  (eller fler?) takter när han gjorde Öppna landskap får vi väl förlåta honom? Men den visan tänkte jag på, när jag promenerade i parken igår och fick bevittna de underbart skira bokarna med sin vitsippematta under.

Idag for vi ut till stugan igen och mina mosaikpelargoner fullkomligt exploderar! Det är så ljuvligt vackert med dess stora blomklasar. Mina vita mårbackor har också börjat slå ut, men de är mer blygsamma än så länge. Visst är maj en underbar månad. Nu väntar vi bara på den riktiga värmen så att växtexplosionen kommer igång!

1 kommentar:

messan sa...

Ser att ni haft det fantastiskt i Toscana :). Italien är underbart på alla sätt och vis. Skönt att datorn fungerar igen för inte är det kul när de busar med oss inte:).
Kramar