tisdag 4 december 2012

Godis


För så där 25 år sedan inledde vi traditionen att göra julgodis tillsammans med goda vännerna. Sedan flyttade vi långt ifrån varandra och det blev uppehåll med godiset några år, men vi tog upp det hela igen och nu är vi i full gång. I år var det dags för oss att dra iväg till Malmö och vi hann förstås med att göra annat än godismakande. Här är i alla fall en del av resultatet. Gugge tog fram och putsade fina silverfatet och där kan vi se i mitten marzipanrullar med choklad och cognacsmarinerad frukt (Lasses specialitet). Till vänster om rullarna vit och mörk tryffel (mina alster). Nedanför tryfflarna ligger makens wienernougat och Gugge fixade förstås två sorter, chokladdragérade makadamianötter och chokladfudge med jordnötter. Mycket mörk choklad och spetsat med alkohol (mina tryfflar är smaksatta med cognac - de mörka - och citruslikör) gör att detta är riktigt vuxengodis, som brukar räcka ett tag.

Och här ser vi värdparet i full koncentration i köket. Tack, älskade vänner, för en härlig helg! 

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Vad trevligt att göra godis tillsammans med vänner. När pojkarna var små gjorde vi alltid marcipanfigurer, kola och knäck tillsammans med 2 andra familjer. Det var livat värre. 6 vuxna och 7 barn.
Erat godis har lite mer vuxen smak, låter gott alltsamman.
Vi firar julen hos våra resp. barn så
det blir inte så mycket förberedelser. Vi brukar baka struvor tillsammans med sambons familj. När det är klart äter vi risgrynsgröt och skinksmörgås.
Nu får du ta igen dig efter allt ståhej men ha en fortsatt trevlig vecka.
Ha det bra.
Kram Viola