måndag 1 april 2013

Annandag PåskJag har inte skrivit i bloggen på ett tag. Har inte varit riktigt motiverad. Vi har gått och väntat på våren. Visst, vackert väder, men ack så kallt, särskilt på nätterna. Det har gjort att snön inte vill smälta så snabbt och framför allt inte isen på sjön. Nu kan vi i alla fall köra ända ut till stugan om än på snömoddig, lerig väg. Och sonen var så snäll och hackade upp vaken, så vi äntligen kunde få en riktig bastu med isdopp. Och solen strålar. Men växthuset är fruset och kallt och så här sent brukar jag alltid vara igång med frösådd. Nu ska det ändå bli av till veckan. Får som vanligt bära in lådorna i köket, när vi inte är i stugan.

Det har varit en härlig påsk. Äldste sonen med familj är i Florida, men näste son med familj har varit här liksom dottern. Igår gav de sig iväg till sina hemorter, efter en riktig familjepåsk med god mat och mysig samvaro. Någon påskvaka, en tradition i västsvenska bygder,  kunde vi inte elda, här är alldeles för torrt och eldningsförbud råder. Men vi hade trevligt ändå. Idag har maken och jag njutit av det fina vädret. Han tänker på småfåglarna och har snickrat några nya holkar, till gagn för de små liven. Jag gick ner med en kaffekorg till bastun, där han satt och fogade ihop holkarna. Kaffe med norrbottnisk kaffeost smakar gott i vårsolen.Och solen strålar över den ännu isbelagda sjön. Men nu lovar jag att våren är kommen!

1 kommentar:

Erika G sa...

Vi hade också eldningsförbud i västra Göteborg. Och jag som hade förberett svärsonen på en påskbrasa av guds nåde, haha! Han är från Örebro och där har man inget sånt.

Vår påsk var otraditionell men vi hade det helt underbart och jag sov så gott för första gången på mycket länge. Kanske för att jag hade alla mina kycklingar hos mig?

Kramar!