söndag 9 juni 2013

Gäster i stugan


Livet är härligt i stugan nu. Det är så mycket liv överallt både bland växter, djur och människor. Dagarna är långa och nätterna är ljusa och vi har haft varmt och skönt länge nu. Vi får vattna en del, men vi har ju sjön att tillgå för både oss och växterna. Vattnet är nu badvänligt varmt, det är skönt att få simma ut en bit, inte bara ta ett snabbdopp från bryggstegen.

Vid sådana tillfällen är det lätt att få lust att samla några vänner och umgås, äta god mat och bada bastu. Det gjorde vi igår och det blev en riktigt skön eftermiddag och kväll. De allra flesta av våra vänner gillar att bada bastu, och de som är nya bekantskaper och inte så vana brukar snabbt anpassa sig till dessa vanor. Det är ett otvunget och mysigt sätt att umgås på och härligt när man nu kan sitta ute i det gröna. En nykomling i gänget hade vi igår och dessutom från Italien. Inga problem för honom att ta till sig vanorna.

Så förflöt eftermiddag och kväll under många skratt och inspirerande tankar och lite tafatta försök av några av oss att pröva italienska. Maken hade rökt en laxsida och med lite annat smått och gott blev det en riktig sommarmåltid. När vi vinkade iväg gästerna bortåt midnatt, var det fortfarande ganska ljust. Ja, det var en riktigt härlig kväll. Jag tog en bild på våra gäster i väntan på desserten, därav det tomma bordet. Nog ser man på dem att de trivs hos oss. Och utan trevliga gäster blir det ingen fest! Så ett tack till er fyra, som gjorde vår dag så fin!

2 kommentarer:

Jaana Isokoski sa...

Grazie mille, cara Vendla per la serata meravigliosa nel paradiso! Saluti da: Fabio e Jaana

Polargrevinnan sa...

Vad vore livet utan goda vänner?
Fin dag ni hade.
Jag är ingen bastu-människa har liksom aldrig kommit på det "härliga".
Önskar dig en fortsatt fin sommar.
Kram Viola