lördag 29 juni 2013

MogenhetsexamenDen 14 juni var vi i Vetlanda, en av våra tidigare hemstäder, för att ta emot äldsta barnbarnet Kalle, som fixat sin tre år vid Njudungsgymnasiet.

Sommaren 1994 var ovanligt varm. Kalles mamma Anna svettades med sin stora mage, när vi andra njöt av värmen. Vi väntade alla på augusti, när han skulle komma - första barnet, första barnbarnet. Stora händelser i livet.

Nu är det snart 19 år sedan. Kalle har tagit studenten på en linje, som jag inte vet så mycket om. Bara att det har med elektricitet att göra. Nästan varje dag hör jag på radion hur svårt det är för ungdomar att få jobb. Att goda betyg från gymnasiet inte räcker, att man ska ha yrkeserfarenhet fast man just tagit studenten. När skulle man fått yrkeserfarenheten?! Jag hoppas att Kalles linjeval står sig i konkurrensen. Men denna dag tänkte vi inte på de bekymren. Då var vi bara glada och uppsluppna trots ösregnet. Och det upphörde just som Kalle och hans kompisar kom ut ur skolporten, Och vi var stolta över vår Kalle med massor av VG i betyget i ämnen, som jag inte vet ett skvatt om. Men Kalle vet - det har han papper på. Lycka till i livet Kalle!


Här är de stolta föräldrarna, lillebror och vithårig mormor skymtande i bakgrunden och...


....här är de likaledes stolta och glad farföräldrarna. En härlig dag!

Inga kommentarer: