onsdag 5 juni 2013

Kära släkten


 
 
Den vackra blomman nedan är en present från den lika vackra tjejen till höger. Jag fick blomman av henne, när hon och hennes bror besökte oss i stugan i förrgår. Att de var här är ett resultat av mina aktiviteter på sociala medier på nätet.

Blomman heter 12-gudablomma. Ett fantastiskt namn på en växt. Jag har inte tidigare träffat på en sådan. Inte ens hört talas om. Tjejen heter Inger och hennes bror heter Jerker. Dem hade jag hört talas om, men inte tidigare träffat. De är kusiner till maken. De tre kusinerna har inte setts sedan de var barn och inte ens då vid särskilt många tillfällen.

I december 2010 skrev jag ett blogginlägg i min serie "Urmödrarna". Inlägget handlade om makens mormor Maria Andersson f. Naisuk från Piilijärvi by söder om Svappavaara i Kiruna kommun. Jerker hade råka läsa inlägget, när han sökte på nätet efter sin mormor. Han berättade det för Inger, som sedan tog kontakt med mig. Det hade då gått ett tag sedan jag skrev inlägget om Kartanon-Marja och jag brukar inte titta tillbaka så långt om jag fått några kommentarer. Det förstod en av Ingers döttrar, som i sin tur gjorde en kommentar på mitt senaste inlägg för tillfället. Då mejlade jag till Inger och sedan blev vi vänner på Face Book och nu har hon varit här tillsammans med sin bror, som bor i Borås av alla ställen!

Det blev en oförglömlig eftermiddag. Vi hade så mycket att prata om, timmarna gick fort. Nu har vi bestämt att vi ska försöka träffas hemma hos Inger nästa gång vi kommer till Stockholm. Hon bor i Riala  och man kan åka buss dit från stan. Och Jerker bor ju här i Borås, så det är ju inte så lång väg!
 
Det är så mycket snack nu för tiden om det meningsfulla eller meninglösa med att vara med på Face Book. Inger och jag är i alla fall överens om att det är en välsignelse med sociala medier. Hur hade vi annars kunnat mötas!
 

Inga kommentarer: