fredag 31 maj 2013

Fina fisken


Vilken tur att vi har ett så fint Coop Forum i Borås. Och vilken tur att vi har en sådan fiskhandlare som Henrik. För oss fiskälskare är det väldigt viktigt att vi kan få färsk fisk till rimliga priser och med god kvalitet. Henrik är en sådan fiskhandlare. Han säljer garanterat "lovlig" fisk. Det vill säga sådan fisk som inte riskerar att utrotas av rovfiskare. Dessutom är Henrik kock. Han kan skapa fantastiska matverk av sina fiskar och andra ingredienser. Den här helgen har han verkligen gett uttryck för sin skaparådra inför grillsäsongen. Han fixar till diverse skapelser med fisk och tillbehör, färdiga att lägga på grillen eller stoppa in i ugnen. Vi har flera gången provat hans innovationer med olika fisksorter med tillbehör. De ser ut som bakelser, men består av fiskfiléer med fyllningar. Sätt i en form i ugnen, slå på lite vitt vin och fiskfond och du får en jättegod middag utan ansträngning.


Nu har Henrik fixat lite extra för grillen, t.ex. dessa fina svanar fyllda med  grillspett med fisk förstås, marinerade musslor och annat gott. Henrik har lovat att dessa delikatesser ska finnas hela sommaren. Det är bara att smaka och pröva!


Och här står Henrik och hans nya medhjälpare Kim, som är lika entusiastisk för jobbet som fiskhandlare på Coop Forum i Borås. Kom och testa vettja!

Inga kommentarer: