fredag 27 november 2009

Adventspyssel och politik


Vi har varit ute i stugan och förberett helgen. Jag gjorde en krans av mossa och hängde på dörren bl.a. Under tiden lyssnade jag på radion och hörde det uppmärksammade inslaget om William, som efter en hjärnhinneinflammation varit halvt sjukskriven eftersom han har ständig huvudvärk och inte kan arbeta hela dagarna. Nu går hans sjukförsäkringsperiod mot sitt slut efter de nya regler, som den här regeringen och deras rikdagsmajoritet har lagstiftat om. William har ett jobb som han gillar, men nu tvingas han gå på jobbsökarkurs på AF för den halva av tiden som han hittills varit sjukskriven. För att få a-kassa under tiden, tvingas han att begära tjänstledighet från ett jobb som han vill ha kvar och komma tillbaka till på heltid, bara han blir bättre, vilket han räknar med att bli. Dessutom finns det inte i sinnevärlden en arbetsgivare som beviljar tjänstledighet för att vara sjuk.
Det är rena snurren! På kvällen hör jag Reinfeldt säga i telefonväkteriet att han har förtroende för folk att dom vill reda ut sitt liv själva och det är därför som dom snävar in sjukpenningsperioderna. Den mannen talar med dubbla tungor. Tro honom inte!!! Han har med sin regering och riksdagledamöter satt sig till förmyndare och talar om för folk, att ni vet inte ert eget bästa. Vart tog alla frihets- och integritetstörstande liberaler vägen? FRA-lagen är en baggis mot förmynderiet mot de sjuka och arbetslösa. Och Kristina Huskors Persson går på som vanligt.
Håhå jaja, här går man och andas begynnande julefrid, och så kan man inte låta bli att engagera sig i orättvisorna och bli upprörd. Men det är svårt att låta bli.

1 kommentar:

Långa Skuggan sa...

Vi måste bli upprörda! Och vi måste tala om det!! Att blogga om det är inte alls dumt, alltid finns det några läsare som man når på det viset. Heja syrran, vi måste bli av med dem nu!
Trots allt, ha en trevlig advent!