måndag 12 april 2010

Några bilder ur mitt liv
Vi har tittat på gamla bilder från vårt gemensamma liv. Det väcker så mycket minnen. en del bilder har jag helt glömt bort och får fundera när och var de har tagits. De flesta påminner mig om lyckliga tider, men det finns också sorgliga saker. Men nog är det väl så att vi hellre vill fotografera och minnas glädje än sorg. Jag har valt några bilder som jag minns som lyckliga stunder.

Den första bilden är tagen vid firandet av min mammas 60-årsdag. Jag känner mig så hemma, när jag tittar på den. Bilden är så typisk för vårt beteende när vi träffades i mitt föräldrahem. Alla pratar med varandra, munnarna går, gesterna är yviga. Mamma och pappa var IOGT:are, så någon alkohol förekom inte men det var livligt och hög stämning utan sådana hjälpmedel. Ofta satt man länge kvar vid bordet och diskuterade.

Nästa bild blir jag så rofylld av att se på. Jag sitter på kökstrappan till vårt torp Hyltan vid Gullaboås i södra Kalmar län. Vi ägde torpet under en ganska hektisk tid i livet. Mycket arbete för oss båda, politiska engagemang, tre barn i olika åldrar som alla behövde uppmärksamhet och omsorg. Men på Hyltan kunde vi koppla av. Vi hade inte telefon där, det var före mobiltelefonernas tid. Någon sommar ställde vi om posten, men vi kunde vara väldigt skyddade för omvärlden om vi ville. Jag känner värmen från den solvärmda trappstenen under mina bara fötter och vår snälle, tillgivne berner sennenhund, Bamse, som så gärna ville vara en knähund, alldeles intill mig.

Så den sista bilden. Jag är farmor. Det är också en lycka. Att sitta i soffan i stugan med två sovande småpojkar, något ljuvligare kan man inte tänka sig. Nu är de båda tonåringar med mörka röster och snart vuxna. Tiden går....

4 kommentarer:

Velourmannen sa...

Saknar bilder från min egen tonårstid. Har du ett par stycken sådana får du gärna maila dem till mig. Kan ev behöva dem till en grej. Likadant om du har några kort där farsan är avbildad med oss som små. Vet att det är ont om såna bilder men känner till ett kort på kvigerum (tror jag) där han har brorsan och mig i knät. Har du det?

Skogsviola sa...

Det finns några bilder från din tonårstid, men inte så många faktiskt. Kortet från Kvigerum när Inge sitter med sina små pojkar under blommande körsbärsträd, är ett av mina abosluta favoritkort. Det sitter på min anslagstavla. Men jag har ytterligare några från er småbarnstid. Ska se om jag hittar dom.

enkrumilur sa...

Åh!

Långa Skuggan sa...

Å, så mycket minnen!