lördag 15 maj 2010

Vedens lustgård


Bor man i en stuga i skogen, är man mycket beroende av att ha tillgång till ved. I vårt fall både till uppvärmning och bastubad. Varje vår är det ett evigt sågande och klyvande för att vi ska håva in den rikedom det innebär att ha torr ved till vintern. Vid skogspromenaderna håller man utkik efter grenar som lämnats kvar vid avverkningar. "Men så mycket fin ved det ligger här!" utbrister man och är det inte alltför långt hemifrån, så släpar man kanske med sig en björkslana lagom stor att räcka till ett bastubad.
Men nu är det slut med släpandet. Vi fick köpa en post av vår snälle granne. OCH NU HAR VI VED SÅ DET RÄCKER I VÅR LIVSTID! Nu kan vi lugnt gå förbi grenar och pinnar vi ser i skogen. Högen på bilden är bara en del av det hela. Maken har lämnat in motorsågen på service för att vara fit for fight, när han ska gripa sig an detta sifysosverk. Så alla grannar i Sävshult - bered er på motorljud från Västra Sävshults strand 1 under denna sommar! Själv känner jag mig redan varm och trygg vid tanken på denna rikedom.

4 kommentarer:

enkrumilur sa...

jag får spån i huvudet bara jag tänker på det!

Skogsviola sa...

Du vet vad du har att vänta dig när du kommer nästa gång - trava, trava, trava!

Fru Decibel sa...

Haha, Vedens lustgård, det var roligt. Vi har också en sådan tack b´vare banverket.

Långa Skuggan sa...

Men nu ska du njuta av dofterna och så kan du stå bredvid gubben och laga upp veden och sen kan ni ta en bastu och en öl och då får ni det så bra!1