måndag 31 maj 2010

Vinprovning

I fredags var det avslutning för säsongen i vårt vinprovargäng. Detta ägde rum ute i Tämta, en "bonnaby" norr om Borås. Vi skulle prova grillviner och äta grillat därtill. Det blev ganska snabbt en uppsluppen stämning. Kvällens värd, Urban, bjöd in oss i sin gamla potatiskällare. Ja, den innehåller inte potatis längre, men däremot bord och bänkar och stora ljusstakar och -kronor, så det blir riktigt mysigt. Vi bjöds en alkoholsvag drink, för som Urban deklarerade, "man ska inte förstöra smaklökarna med sprit före provningen". Urbans syster, Kerstin, bjöd på ett mycket gott tilltugg, små krustader som var värmda med grönmögelost och hjortronsylt. Riktigt mumsigt.
Sedan bänkade vi oss inomhus vid ett dignande bord med sallader, små färskpotatisar som rullats i pesto och parmesan och så småningom också grillad fläskfilé.
Vinerna då? Jo, det blev ett vitt, ett rosé och ett rött, alla ur box den här gången.
Jag hade tagit med dragspelet och alla var pigga på att sjunga, så det blev livat värre. Kom i säng omkring kl. två på natten efter en glad kväll och jag tackar vännerna som bidrog till detta, bl.a...


.... kvällens värd, Urban,


....den glada värdinnan, Kerstin och...


Kerstins make Hans-Ove och min make Inge, som inte träffats förut, men som fann varandra i många glada skratt.

Inga kommentarer: