tisdag 17 januari 2012

Fiskdisken

Som regel handlar vi färsk fisk på tisdagar och fredagar. Så även denna tisdag. Vi är lyckliga nog att ha en riktigt fin fiskdisk på Coop Forum i Borås. Denna gång tog jag med mig kameran, för att kunna visa mina läsare hur trevligt det ser ut hos fiskhandlare Henrik en vanlig tisdagsförmiddag.



Henrik är inte bara fiskhandlare, han är också kock. Därför har han också färdiglagade rätter av egen design, en del sådant som jag inte sett hos andra handlare, t.ex. de här spritsade sakerna, som Henrik kallar snäckor, fiskfärsspett, strömmingsrullar, egenhändigt gjorda skaldjursröror, fisksoppa och annat smått och gott.



I färskdisken finns också utöver hela fiskar och filéer även förberedda rätter att bara stoppa in i ugnen. Vi köpte idag färskostfyllda lax- och torskfiléer, som maken senare lade i en smörad form, slog på lite vitt vin och lät stå en stund. Till det pressad potatis, lite hembakat bröd och ett glas vitt vin, som fanns kvar sedan helgen. Se där, en riktig festmåltid på veckans mesta vardag!

Skaldjur finns förstås också i disken, denna morgon hade inte Henrik hunnit fylla hela skaldjursutrymmet, men där fanns i alla fall räkor, havskräftor, krabbor och musslor....




.... och här står Henrik och hans medhjälpare Sandra bakom sin fina disk.

Inga kommentarer: