onsdag 11 januari 2012

Plötsligt blev det vår!

Dagen började trist idag. Besöket hos tandläkaren inleddes lovande, fina tänder, inga fickor, allt ser bra ut! Tills hon tog sig för att granska bilderna lite närmare och upptäckte en infektion i en tand - måste rotfyllas och lite karies under en gammal amalgamfyllning (för vilken gång i ordningen?) - måste lagas. Kommer att gå på drygt 6.000 högkostnadsskyddet inräknat, plus tusenlappen jag fick punga ut med idag för att få reda på eländet!

Men sen blev det bättre. När jag hämtat mig från chocken hos tandläkaren, tog jag beslutet att nu skulle ljusstakar och adventsstjärnor och julgardiner tillbaka i sina lådor och skåp. Och tänka sig, solen började skina från klarblå himmel, termometern utanför fönstret visade på +5, jag putsade fönster och satte upp blåsippsgardinerna i köket och spetsgardinerna i sovrummet. Sen tog jag mig för att klippa ner pelargonerna och ta nya sticklingar och det blev så fint.Sen tog jag en promenad i parken och när jag kom hem stannade jag utanför porten och tittade upp på mina nyputsade fönster. Plötsligt kändes det som om våren var kommen!

3 kommentarer:

Eva sa...

Tandläkaren är inte kul. Och dyrt blir det.

Men jag lyckas nästan alltid få den där vårkänsla när julen är utstädad. Hos mig dröjer det dock ett par dagar ännu.

messan sa...

Fy vilka trista pengar som man kan ha roligare för.
Här har julen åkt ut för länge sen nu är det vår som gäller:).
Ha en fin helg!
Kramar

Carolina sa...

Hej Skogsviola! Jag heter Carolina och är en släkting till din man, min mormor var ett av Kartano-Marjas barn. Min mamma har skrivit en lång kommentar till ett av dina inlägg om henne, men det ligger ju så långt bak att jag blev rädd att du inte skulle hitta kommentaren. Läs den gärna, mamma vet en del om sin mormor och hennes barn :) Tack för att du delade med dig av min släkthistoria, det var väldigt fint att få läsa!