fredag 6 januari 2012

Trettondagen 2012

Så blev det äntligen lite vinterväder! Trettondagen 2012 inleddes med en blek sol som letade sig in mot vår gård fram emot niotiden. Det måste bli en promenad idag, en ordentlig runt hälsorundan. Ingen storm, inget regn - nej solsken, vindstilla, lite lagom snö på marken och trots det inte halt, ett par minusgrader.

Och stan visade sig från sin bästa sida denna förmiddag. Solen lekte över husfasaderna vid Viskan....... Fredrik Wretmans Buddah står stadigt i strömvirvlarna....... och Knallen välkomnar oss vid gågatan.När vi varit hemma ett par timmar dök systerdotter Lina upp med döttrar och make för att hjälpa oss äta upp resterna av sachertårtan, som maken bakat till gårdagens fest. Det blev en mysig stund på eftermiddagen innan familjen travade hem till Tullen med det sista av tårtan med sig i bagaget.

Nu har mörkret lägrat sig, men himlen är klar och en stjärna (eller troligen en planet) hänger över grannhusets svarta siluett. Elljusstakar och stjärnor lyser fortfarande i fönstren, men nu närmar sig slutet av helgerna. Och lite börjar jag längta efter våren i dessa de första dagarna med ljusets återkomst.

Inga kommentarer: