torsdag 7 mars 2013

Vårkänslor i vattenJag går numera två gånger i veckan till Stadsparksbadet i Borås och simmar, badar två sorters bastu och känner mig allmänt tillfreds med livet. Jag har löst pensionärskort. 510 kronor för fyra månader och då får man besöka alla Borås badanläggningar hur många gånger som helst.

Jag håller mig dock till Stadsparksbadet. Det ligger på nära promenadavstånd och nu när isen har smält kan man gå genom parken utefter Viskans strand. Borås centrum är faktiskt riktigt fint numera. Särskilt utefter Viskan. Tänk vad det betyder mycket att ha tillgång till vatten i utemiljön. Ja, inne med för den delen. Badet ligger perfekt placerat i parken, med vatten både inne och ute.

Igår, när jag gick hem efter simturen, stannade jag till och studerade fågellivet i Viskan. Det vimlar av andfåglar just nu. I ett par veckor har jag också sett kniphannarna samlas. Nu hade det kommit en hona också och hon har det inte lätt! Vårkänslorna svallar hos hannarna, som kråmar och åmar sig för den stackars honan, som inte får vara i fred en sekund. Jag räknade till fem hannar runt henne. Men hon verkade trots allt ha skaffat sig en favorit bland killarna, så helt ovillig var hon nog inte. Nu längtar jag bara till att isen lossat i sjön vid stugan, så vi får se de här snyggingarna ute hos oss och förhoppningsvis tar dom hand om vår stora holk den här våren.

Inne i badhuset är det också trevligt, men några aktiviteter som kniporna håller på med kan man inte förmärka där. Men andra trevligheter kan man stöta på. Igår träffade jag både babysimmare och tantgympare. Och i motionsbanorna var det lugnt, stundtals hade jag en hel bana för mig själv.

Nej, det är inte jag som simmar på bilden. Den har jag hämtat från Stadsparksbadets hemsida. Men en gubbe kan väl också duga som illustration!


Inga kommentarer: