måndag 22 februari 2010

Att äta ute....

....i Borås har blivit allt angenämare under de femton år vi bott i sta´n. Det har vuxit upp fler och bättre restauranger av alla slag från snabbmat till "finkrog" med stjärna till och med. Jag skriver finkrog inom citationstecken, för när vi var där med dottern i somras, kunde vi alla tre konstatera att den var klart överreklamerad.
Då är det annat med det ställe vi valde för gårdagens söndagsmiddag, La Copita, på Allégatan. Det är en spansk restaurang, som funnits några år nu. Vi har besökt stället tidigare och alltid varit nöjda och glada när vi gått därifrån, så även igår. Det brukar vara gott om gäster, men igår var vi faktiskt ensamma en bra stund, antagligen beroende på snöovädret. Det brukar vara bra service på La Copita och den blev förstås inte sämre denna eftermiddag.
Jag tycker att La Copita är en lagom stor krog i mellanprisklass, med trevlig inredning och serviceinriktad personal. Och så förstås det viktigaste - god mat. Där finns både tapas och vanlig à la carte och ett urval viner som räcker för våra behov. Igår valde vi båda förrätt från tapasmenyn, vitlöksgratinerade musslor, som serverades i sitt spad i portionsformar med bröd. Till det tog vi ett glas vitt vin, husets - ett sydafrikanskt. Jag valde tapas även till varmrätt, en komposition med små kycklingspett, klyftpotatis med aioli och manchegaost med honung och valnötter. Allt detta serverat trevligt upplagt på samma fat. Sedan kom jag på att jag ville ha en sallad också och då fick jag in en jätteportion fräsch sallad med både kronärtskocka och halstrad grön sparris. Maken valde grillad kalventrecote med katalanskt rödvinssmör och potatisgratäng. Även han var mycket nöjd, köttet grillat medium - rött, precis som han ville ha det. Till detta spanskt rött vin förstås.
Sedan travade vi hem bland snödrivorna i kylan, nöjda och belåtna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi tar gärna fler restaurangtips på din blogg. Vi planerar och planerar för ett kommande restaurangbesök med god mat och gott vin på nått mysigt ställe i Borås. Vi har längtat efter det så himla länge nu så det vore tråkigt om vi fick kall mat,en dragig platsoch snorkig personal. Så vi vill gärna ha fler tips!

Kramen
från Lina & Anders