onsdag 22 september 2010

Trattisar


Efter en kylig natt med månsken, vaknade vi i stugan med +3 grader och vacker sol. Det måste bli en naturrunda. Maken väljer förstås att springa runt i skogen, men jag väljer att chansa på att trattkantarellerna har vuxit till sig. Och se bara! En full korg och mer kunde det blivit om korgen varit större.

Så glad jag är åt naturens skafferi. Och vilken lisa det blev dessa deppiga dagar. Jag älskar trattisar, som är så generösa och räcker till för oss alla.

3 kommentarer:

Kristina sa...

Det låter härligt och det var säkert en njutning även för Inge när han kom tillbaks från sin runda i skogen. ha en trevlig resa.

Fru Venus sa...

Hej och tack för titten :-) Jag är så avis på dina kantareller, vi har fått minimalt med regn hos oss i sommar, så de enda gula kantareller jag sett är de i kyldisken..:-/ Ha en fin kväll!

Polargrevinnan sa...

Hej du med dina stugtankar!
Nu har jag börjat blogga igen och det känns som jag har "koll" på tillvaron.
Visst är det trevligt att gå i svampskogen. Inte att ta rätt på svampen men det är flera runt mig som inte kommer ut i skogen. de får svamp men får rensa den själv.
Orättvisor i vårt så kallade välfärdssystem är många. Blir det någon ändring nu när felen blivit synliga - ja, vi kan väl hoppas.
Vi har så fint väder i dag. Strax går jag ut på en långpromenad.
Hoppas du också har det fint och solen skiner på dig.
Kram Viola