onsdag 20 oktober 2010

Såå fint!


Härom dagen när vi tog den vanliga morgonpromenaden, gick vi förbi på Övre Kvarngatan där vi bodde för några år sedan. I ett av husen, som då såg rätt risigt ut fanns en affärslokal. Jag minns inte att där fanns någon verksamhet, när vi bodde där. Men nu är det annorlunda. Huset är numera renoverat och i lokalen har denna trevliga firma flyttat in. Butiken heter Leluma och har bara öppet två dagar i veckan. Idag tog jag med mig kameran och gick förbi på den dagliga morgonpromenaden.

Jag blir så glad av sådant här! Någon som tar sig för att tillverka vackra saker med omsorg och gott handlag. I det här fallet sticka, virka och tova underbara schalar, västar, handledsvärmare och annat av ekologiskt framställt garn. Av skyltningen att döma saluförs också fair trade-produkter. Eftersom butiken inte varit öppen, när jag gått förbi, har jag fått nöja mig med att kika på den fina skyltningen. Och den väcker trevliga minnen till liv...

... minnen från Gugges och min tid med vår firma "Fria Händer". Vi hade ingen egen affärslokal, men vi var med i Vetlandabygdens konsthantverkare, där vi kunde sälja våra alster och så åkte vi på marknader, helst hantverksmarknader förstås. Allt kom tillbaka när jag stod framför Lelumas skyltfönster. En dag ska jag gå dit när det är öppet och önska innehavaren varmt lycka till.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Kan det vara de tre tjejerna det stod om i BT häromdagen? De har det som sin hobby. Hälsningar Kristina

Skogsviola sa...

Tror inte det, men jag ska ta reda på.