måndag 11 oktober 2010

Vilken fest!

75-årsfirandet avslutades med en härlig fest i Sävsjö. Maken hade önskat sig skaldjur och önskningen gick i uppfyllelse med råge. Det blev en överdådig present, som barnen bjöd på hemma hos Daniel och Anna och med Daniel som chef cuisine förstås.

Inledningen var små rårakor, som fixades till på murikan och som serverades med sikrom, vispad smetana och rödlök och öl att dricka till. Sedan blev det...

.....massor av skaldjur....

.... och vin- och vitlökskokta musslor, som avnjöts tillsammans med bröd och ett vitt vin, som vi tagit med från Piemonte.
Efterrätten fick jag aldrig med på bild, men den bestod av en passionsfruktscheesecake, som Daniels elever lagat till. Mycket gott det också!

Så småningom blev det kaffe och avec, födelsebarnets favoritgodis, som Daniel omtänksamt skaffat, nämligen lübecksmarsipan och mintchoklad.

Jag fångade några av deltagarna i denna överdådiga familjefest på bild. Överst redan presenterad Daniel och Anna, sedan....


...Sara och Mattias...

.....Anneli

....Tilda

....och 75-åringen själv och hans unga hustru!

De tre sonsönerna, Kalle, Emil och Albin, lyckades hålla sig undan från kameran, men visst deltog de också i denna festliga eftermiddag och kväll. Och vi gamlingar var så rörda och glada över våra härliga ättelägg!

3 kommentarer:

enkrumilur sa...

rolig bild på din dotter. hu.

Skogsviola sa...

Jag vet att bilden inte gör dig rättvisa, men tyvärr råkade du blunda och Mattias gjorde så fula grimaser på dom andra, så det fick bli dessa. Alla som känner Sara vet hur vacker hon är i verkligheten. Och klänningen är ju snygg!

enkrumilur sa...

uppskattar det inte oavsett.