söndag 3 juli 2011

HundparadisetDen här svarta trasselsudden har gästat oss några dagar med sin familj. Det var första gången han var här i stugan och han verkade trivas i fulla drag. Trasslet heter Nelson, 6 månader, och är av rasen portugisisk vattenhund. Ett bättre epitet än vattenhund finns inte. Nelson bokstavligen älskar att bada. Helst tillsammans med mänskliga individer, som han får simma ikapp med.

Hundarna verkar älska vår lilla plätt på jorden. De får gå omkring lösa och lediga, skrota och nosa och uppleva saker bland buskar och blåbärsris, plaska i vattnet och sussa sött på altangolvet. Gärna tillsammans med sina "valpkompisar" Tilda och Albin.När familjen skulle åka hem till Småland ville inte Nelson följa med. Han gick fram till bilen, men när han förstod att det handlade om att bli instängd i en bur, vände han om. Han ville inte lämna paradiset. Men snart får han komma hit igen. Om ett par veckor får han komma tillbaka, då i sällskap med "kusinerna", pudlarna Bosse och Frasse. Då blir det high life med tre svart trasselsuddar. Mysigt!

2 kommentarer:

Mattias Linder sa...

Kan tala om att han spydde upp majskolvar på hemresan. Kan han måhända ha gått lös på komposten?

Skogsviola sa...

Troligen har han varit inne i köksskåpet medan komposthinken fortfarande stod kvar där. Kanske skåpsdörren av någon anledning stått öppen. Inge tömde hinken i komposten efter det att ni hade åkt.