torsdag 28 juli 2011

Sommarfest i skuggan av Norge

Nu har det gått en dryg vecka sedan katastrofen i Norge. Fortfarande är konsekvenserna av händelserna där förstasidesnyheter i media. Dagen efter det hemska som hände var vi bjudna på fest hos goda vänner. Jag kunde och ville inte skriva om det då, men nu vill jag ändå visa några bilder från en trots allt trevlig kväll.

Vännerna Kristina och Jan, har en sommarstuga högt uppe i den branta södra sidan av Borås mest centrala sjö, Öresjö. Den är en djup långsmal förkastningssänka, ser på kartan ut ungefär som Vättern, men i mindre format förstås. Sjön är omgiven av höga berg på båda sidor, vilket innebär att man har en fantastisk utsikt från vännernas stuga.

För mina bloggläsare, som inte har varit i Borås, kan jag berätta att det rör sig om en mycket kuperad stad. När släktingarna från Norrbotten första gången skulle gästa oss i Borås - Fristad uttryckte de sin förvåning över den natur de passerat innan de nådde fram. Höga berg med slingrande väg och djupt ner igen mot Viskans dalgång. "Vi trodde att det var platt i södra Sverige!" uttryckte de sig förvånat. Men nej! När Linné gjorde sin västgötska resa på 1700-talet och red över höjderna mellan Alingsås och Borås och kom fram till Rya åsar, kallade han området för "västgöta fjällar". Så platt är det förvisso inte. Centrum i Borås ligger som i en gryta nere vid Viskan. Alla stadsdelar utom en ligger högre, en del tom mycket högre och det är ett elände när man ska gå eller cykla hem ifrån city.

Nåväl. När man traskat uppför serpentinstigen till vännernas stuga, får man i alla fall njuta av den hänförande utsikten. Och trots den sorgliga inramningen blev det en mycket lyckad kväll. Tack kära vänner för en fin afton i gemenskap!Värdinnan Kristina....... och värden JanneSamling på altanen med den hänförande utsikten.Väl hemkomna delade vi en öl i den mörka sensommarnatten på vår egen ägandes balkong.

Inga kommentarer: