onsdag 6 juli 2011

Trivsamt på Söder

Vi tog en tur till Stockholm för att hälsa på dottern. Hon bor söder om Söder och det är den stadsdelen som gäller. Gott om restauranger om man vill gå ut och äta en bit utan att ruinera sig.
Igår kväll besökte vi Restaurang Moldau vid Hornstull. Där serveras det centraleuropeiska köket. Ganska så mastig mat, som man inte gärna äter varje dag, men gott är det. Winerschnitslarna är förstås tillagade av riktigt kalvkött och stora så de täcker de ovala tallrikarna. Valfria tillbehör, vi tog rösti, klyftpotatis och potatissallad. Dessutom fick man en fräsch vitkålssallad. Naturligtvis österrikiskt öl, Gösser och Spaten. Och visst ser det festligt ut!?Maken låter sig väl smaka......liksom dottern
>
Idag gjorde vi en ny runda på Söder. Mitt på dagen, strålande solsken. Efter att ha uträttat lite ärenden, förslog dottern att vi skulle ta oss ner till Skanstull och ta en öl på Thaibåten, som ligger vid kaj där. Fantastiskt trevlig miljö och inte så mycket turister som hittar dit. Där satt vi under bambutak och lät oss väl smaka av svalkande bris från Hammarbyleden.

Nu har vi tagit oss hem till Fruängen och dottern donar med maten, som ska inledas med en drink på balkongen. I morgon styr vi kosan tillbaka till vårt kära Sävshult, efter några sköna dagar i storstaden.

1 kommentar:

Petra johnson sa...

Låter som ni har det helt underbart!!! Hääärligt!!!