torsdag 21 juli 2011

Mat, bad och hundar

Vi har haft besök några dagar av äldste sonen med familj och hundar. Ja, inte hela familjen, äldste sonsonen Kalle, snart 17, höll sig hemmavid. I gengäld hade de med sig en extra hund, Nelson, som f.n. är inackorderad hos släkten, när hans egen familj semestrar i Italien.

Det är kul att få besök i stugan. Det sätter lite fart på tillvaron. Och miljön här ute inbjuder till avspänd tillvaro, vi gör det vi har lust med, sitter och tjôtar, som vi säger här på västsidan, badar bastu, lagar och äter god mat. Inte så mycket radio och TV, vi har fullt upp med att lyssna på varandra.

Fint väder fick vi också, varmt i vattnet ända tills i natt, när det började regna ordentligt, men gänget åkte hem på förmiddagen och jag fick tid att ordna lite bilder, som jag tog de här dagarna.

Det blev inte någon vidare ordning, när jag skulle lägga in bilderna på bloggen, men sommarlättjan har satt in och jag ids inte stuva om. Men så här blev det i alla fall.Daniel är van att hålla till i köket, som den mästerkock han är. Den här gången blev det mest diskbänken, men han fixade en smaskig sås till den cidermarinerad fläskkarrén, som hans far fixat. Och lite tips fick man sig till livs, som alltid. Denna gång: "Pensla på lite honung, när du steker äppelklyftor. Det blir så fin yta."

Emil ägnade sig mest åt datorn, men mat och hundar är han också engagerad i!Anna gjorde en tur till stan och kom hem med en flaska röd, pärlande Lambrusco. Festlig inledning till middagen!Och sen fixade herrarna disken.Här väntar tre hundar på maten. Obs! Största hunden är yngst och valpigast och det vet han också. Till storleken minsta pudeln, Frasse, är den som bestämmer! Sådan är hundarnas värld.Här är det trångt runt matskålarna....Och Nelson är snabbast med efterättsgodiset! Snopet va! Men så går det när man är glupsk!

Inga kommentarer: