tisdag 27 september 2011

Åh, vilket härligt väder!Vi åkte ut till stugan för att greja lite i trädgården. Det är äntligen strålande väder! Så där underbart, som det kan vara på hösten, högklar luft, en klarblå sjö, som speglar de färgranna löven, för att inte tala om dofterna. De mättade dofterna av mull, multnande löv - helt oemotståndligt.

Det kändes som en nödvändighet att ge sig ut i skogen, det är ju hög tid för trattisarna. Jag har inte varit ute och letat förut i år. Det har regnat och regnat och så har jag ju så mycket gula kantareller i frysen. Men nu var det dags! Och vilket överdåd! Jag har fem ställen, som jag brukar söka av, men idag blev det bara tre. Då var konsumkassen full och tung, och jag hade ändå bara tagit de största. Jag trodde nog att kassen vägde ca fem kg och jag blev lite smått förvånad när den bara vägde tre, men det var fullt tillräckligt att kånka hem.

Jag hann inte rensa allt, vi måste tillbaka till stan, men vi åker ut i morgon igen och då ska vi stanna över helgen. SMHI har lovat fint väder och jag litar på dem den här gången.

Nu är det snart dags för körövning. Tänk så kul man kan ha det!

2 kommentarer:

messan sa...

Skogen bjuder på mycket och det bästa är när kantareller visar sig från sin bästa sida! Det har dom gjort hos dig:)!
Kramen

stephan sa...

Härlig svampskörd :)