måndag 12 september 2011

Sinnenas park


Kärleksörten ovan har jag fotograferat vid dagens morgonpromenad i Sinnenas Park. Jo, det finns en sådan i Borås. Denna morgon efter den första natten i lägenheten efter flytten från stugan, ställde vi våra steg dit. Parken ligger vid Alingsåsvägen och det var väldigt länge sedan vi gick där på våra promenader.Som framgår av tavlan, har det funnits en park på platsen redan på 40-talet och den restaurerades i slutet på 90-talet. Vi besökte parken, när den var nyanlagd efter att ha fått tips genom SRF:s (Synskadades Riksförbund) lokalavdelning om att den skulle vara särskilt lämpad bl.a. för synskadade. Nu hade den vuxit upp betydligt och var mycket lummigare, en liten oas att njuta av.

Men omedelbart, när vi närmade oss avdelningen med kryddväxter, upptäckte maken en förändring till det sämre för hans del. Ja, även för min. När vi var där första gången, hade kryddorna planterats i höga bänkar, så man skulle slippa att böja sig, och skyltarna var försedda med texter även på punktskrift. Nu växte plantorna i vanliga rabatter och skyltarna nere vid marken syntes knappast, än mindre kunde man läsa med känseln - ingen punktskrift där inte! Lite synd på den fina intentionen, men doftade gjorde det ju förstås, även om det mesta nu börjat vissna ner.Entrén till parken är verkligen inbjudande med den grönskande portalen......och färgerna är bedövande vackra vid den här årstiden. Men det finns andra ställen i staden som lockar med färgprakt. På hemvägen gick vi förbi resecentrum med Krokshallsbergets praktfulla murgröna i fonden och de färgsprakande begoniorna i rabatten nedanför. Det är inte för inte, som en besökande landskapsarkitekt utnämnde Borås till "den gröna staden"


2 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Kul att ha tagit en promenad med dig i Borås - en vit fläck för mig.
Förändringen i kryddlandet var inte bra. Hos finns en låda i Stadshuset där vi kan komma med önskemål eller påtala något som vi anser är fel. Jag tycker ni skall påtala att det för många är svårt att bocka sig och kryddor ska man lukta på - eller hur. När det gäller punktskrift är det mycket som brister i det offentliga rummet.
Ha en bra vecka.
Kram Viola

Anonym sa...

Hejsan!
Mitt namn är Rebecka och studerar vid samhällsplanerarprogrammet på Karlstad univeristet men bor i Borås och är mitt uppe i skrivandet av min C-uppsats:
Inbjudande och trygga parker - Fallstudie av Sinnenas Park i Borås

Medans jag googlade runt på parken hittade jag din blogg och du har skrivit ett intressant inlägg om Sinnenas park, min fråga är då om du skulle vilja ställa upp på en liten intervju för min C-uppsats angående åtgärder/ trygghetskänslan i själva parken?
Intervjun kan vi även ta via mejl om du skulle vilja ställa upp
Om intresse finns och även för att jag ska kunna förklara mig lite mer kan du gärna mejla mig på : RebeckaJZ@hotmail.comm
(Intervjun kan vi även ta via mejl om du skulle vilja ställa upp)