söndag 11 september 2011

FlyttningstidVi flyttade in till stan idag. Visst är det fortfarande grönt i trädgården. Men kvällarna börjar bli mörkare, växterna slokar efter allt regnande de senaste veckorna och björkarna gulnar och släpper sina blad.

Vi bestämde oss för ett par dagar sedan, när SMHI förvarnat regn och åska, att nu återställer vi tidningen och flyttar in till stan på söndag. Hösten har kommit på allvar, soptömningen upphör och stuggrannarna tvärs över sjön har släckt sina lampor för flera veckor sedan. Det börjar bli lite ödsligt. Vemodet breder ut sig.

Och visst, det är rätt skönt med bekvämligheten i stan också. Körövningarna börjar, biblioteket i kvarteret intill har flyttat tillbaka till sina nyrenoverade lokaler i Kulturhuset. Författaraftnar och teaterföreställningar är på gång. Och snart hoppas vi på nya vinprovningar.

Men jag klipper inte ner perennerna med sina fröställningar. De ska stå kvar till glädje för de små vännerna, småfåglarna. Och i oktober börjar jag åka ut och mata med solrosfrön också. Och än mognar tomaterna i växthuset.

Inga kommentarer: