söndag 17 januari 2010

Minnesord

Vi skrev ett minnesord över vår vän Jussi och skickade till BT. Det kändes rätt att visa omvärlden vad Jussi betytt för oss. Så här blev det:In memorian

Juhani "Jussi" Junnila

Ett par veckor före jul möttes vi av beskedet att vår gode vän och granne, Jussi Junnila, hade gått bort. Vi känner stor sorg och förstämning.

När vi kom till Sävshult fanns Jussi redan där sedan många år. Vi möttes av en människa med ett stort hjärta, beredd att hjälpa och stötta oss nykomlingar. Han inbjöd till samarbete om allt som har med grannskap att göra; den gemensamma vägen, trädfällning, underhåll av maskiner och mycket annat.

Jussi var en arbetande människa. Han trivdes bäst när han hade något för händerna. Den egenskapen var till stor nytta och glädje för oss grannar. När gräsklipparen eller motorsågen fallerade, var det bara att gå över till Jussi, som hade verktyg och kunskap att fixa det mesta. Detta gällde också i yrkeslivet. Jussi arbetade i många år på Borås Energi, ett arbete som också kostade hans hälsa. När han tvingades sluta arbeta på grund av en yrkesskada, blev tillvaron svårare för Jussi. Han trivdes inte när han inte orkade arbeta fullt ut. Som grannar kunde vi nästan känna att vi gjorde honom en tjänst, när vi bad honom om hjälp.

Jussi lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans älskade stuga vid stranden av Sävshultssjön står nu mörk och tom Vi kommer alltid att bevara en plats i våra hjärtan för vännen Jussi Junnila.

Inga kommentarer: