onsdag 13 januari 2010

Pass upp, nu mobiliserar dom!

Idag överbefolkades Ring P1 med damer med tydlig politisk hemvist. Ja, ett par tillstod faktiskt på direkt fråga från programledaren att de var politiskt aktiva. Damerna hade samfällt tagit som sin uppgift att kalla de pensionärer, som inte är nöjda med regeringens äldrepolitik, för gnällspikar. Själva betraktade de sig som varande lyckliga pensionärer, som inte oroade sig för sin trygghet. Att ifrågasätta att pensionerna nu sänks för de allra flesta och att vi faktiskt betalar rätt mycket mer i skatt än löntagare anses av denna käringmaffia var det samma som att gnälla. Motiveringen är att vi ska vara tacksamma för att folk jobbar och kan betala pensionen åt oss. Pyttsan! Med vår högre skatt får vi betala tillbaka på lånen som regeringen tagit för att kunna sänka skatten åt höginkomsttagare. Jag missunnar faktiskt inte löntagare i normalinkomstklassen att få lite lägre skatt, men jag gillar inte att det ska tas av min hopsparade pension att betala s.k. hushållsnära tjänster och skattesänkning för i första hand höginkomsttagare. Och jag har inte heller märkt att det blivit fler jobb av denna politik.

Tro inte att tanterna hittat på detta själva! Nej minsann det kommer från högre ort. I mellandagarna läste jag i bladet att regeringen under lång tid bojkottar debatter med oppositionen i media. Reinfeldt himself uttalade sig i Expressen på sitt snorkiga sätt och menade att "oppositionen är för dålig". Sahlin "vill möta mig för att gnälla" sa han. AB:s kommentar löd så här: "Statsministern har naturligtvis rätt att recensera oppositionen, men anser han verkligen att han har rätten att avgöra vilka argument som är värdiga att brytas mot hans egna? I sa fall en förvånansvärt auktoritär hållning."

Javisst. Genom att ta till gnällargumenten varje gång man får möta kritik för den förda politiken, sätter man sig över demokratins spelregler och visar bara sin otillräcklighet att lyssna till folket. Det är ett "von oben"- perspektiv som Reinfeldt och hans tanttrupp nu mobiliserar. Men det kommer dom inte att tjäna på. Tro mig!

1 kommentar:

Långa Skuggan sa...

Nej, det får vi verkligen hoppas. Vad hade dom tänkt att oppositionen skulle göra? Klia regeringen på ryggen?
Men jag tror inte att Reinfeldt skulle uttryckt sig så om Mona Sahlin hade varit karl. Han underblåser bara de där föraktströmmarna som går mot Mona. Det är riktigt fult!!