Våra goda vänner från Malmö har gästat oss i helgen. Inspirerad, som jag blev av mina gamla nertecknade menyer, skrev jag ner vår trerättare på lördagen. Eftersom jag kopierade direkt från word-dokumentet, fick jag inte med snitsigheter i typsnitt och rubriker, men det viktigaste får vara innehållet. Tilläggas kan att vi inledde på fredagen med kräftor från Ätran, som vi kokade i stugan i somras. Vi sparade en omgång till vintern, som vi brukar och serverade västerbottenspaj till. Så här blev det sedan på lördagen:
Meny den 22 januari 2011-01
Gäster: Gugge och Lasse
Entré
Gravad röding med japaninspirerad sås och timjan
Vin: Temento Sauvignon blanc Südsteiermark 2009
Varmrätt
Renytterfilé med lime- och enbärssmör och mandelpotatispuré
Vin:Chateau Haut-Canteloup Remières Côtes de Blaye 2007
Grand vin de Bordeaux
Dessert
Tiramissu
Vin: Casté Mosto Parzialmente Fermentato Dolce
Bourdeauxvinet till varmrätten, var en present till maken från min syster och svåger och det söta dessertvinet hade vi med oss hem från Piemonteresan i höstas. Det skulle bli en liten återupplevelse av vår resa med vännerna.
365 Foton 2024 - 212 Offentlig konst (330)
1 timme sedan
1 kommentar:
Härlig god meny - tur att jag inte var bjuden. Jag mår fortfarande illa efter kräksjukan.
Trevligt att du sparat menyerna.
Vi är 5 har varit 6 par som träffas nyårsafton i cirka 30 år. Det var alltid skriven meny och de flesta finns nog kvar. Jag måste titta på dem och se om festmaten har blivit så mycket annorlunda. Vardagsmaten har ju blivit det.
Tack för monologen med Hasse och Tage. Den hade jag nästan glömt. Vilka glädjespridare de var. Hasse blev aldrig så rolig som med Tage, tycker jag.
Det är söndagskväll och i morgon är en ny vecka, som här ska gå i lugnets tecken. En bridge eftermiddag och en tjejmiddag står det i almanackan.
Ha en bra vecka.
Kram Viola
Skicka en kommentar