lördag 24 januari 2009

Dåligt väder och skidåkning av alla slag....


då häckar paret Andersson framför TV:n och ingenting annat blir gjort! Lönen för mödan: Björn vann, Johan blev tvåa och Anja blev trea!

5 kommentarer:

Långa Skuggan sa...

Här kör vi samma stil. Det är skoj med vintersport. Men det blir inte många steg på stegräknaren det kan jag försäkra

Anonym sa...

Flashback: Lördag förmiddag i det Anderssonska hemmet en vinterdag någon gång på 70:talet. Hunden nyrastad, kaffebrickan på bordet med morsans vaniljvetebullar, farsan cementerad i fåtöljen en 1/2meter från tv. Morsan med sticket i ena näven och startlistan med favoriterna med startnummer, starttid och alla tidspasseringar noga nedtecknade i andra. Mieto, Simjatov, Beljajev, Magnusson, Kolbäck, Brå, Aunli, Pitkänen, Lundbäck alla är med. Första starten går, brorsan sitter och tittar i två minuter för att sedan kasta sig ut i det egna spåret utanför huset.
- Idag är det vallningsföre, då blir det ingen norrman, säger farsan. Simjatov startar i ett rasande fart och rycker åt sig en stor ledning, stämningen sjunker i tv-soffan.
- Kom igen nu pojkar kämpa på, kommer det från morsan.
-Det var bättre på Sixtens tid muttrar farsan. Plötsligt en scenförändring, Simjatov blir trött och Lundbäck börjar ta in tid.
Farsan -Hur stor var skillnaden vid 22.5 km?
Morsan-Simjatov ledde med 45 sekunder och nu är det ledning för Lundbäck med 30.
Farsan - AAhhh, då är det klart han vinner.
Tävlingen är över, hunden är pinknödig och brorsan kommer in med våta vantar, även han världsmästare i sin egen tävling. Allt är frid och fröjd och det är dags att laga middag.
/Daniel

Skogsviola sa...

Daniel, du är helt underbar i dina kommentarer! Vilket minne och sinne för detaljer!Jag ser allt framför mig. Önskar jag kom ihåg receptet på dom där bullarna, som jag fick av din mormor. Minns bara att dom var kalljästa och att det var en jäkla massa smör.

Långa Skuggan sa...

Glöm inte de Zolt!

Skogsviola sa...

de Zolt har vi inte glömt! Det är ett yndigt land och Valdemars kafè glömmer vi inte heller!