lördag 3 januari 2009

En gran är en gran, är en gran

I år hittade vi ingen gran som var tillräckligt stor på vår egen tomt. Som de ärliga människor vi är, ville vi inte heller knycka någon från vår snälle granne, som har gott om fina granar i sin plantering. Lagom stora, en del av dem som svarvade sockertoppar, täta och fina. Vi gick alltså och frågade om vi fick ta en gran. Bara frugan var hemma när vi kom, men hon lovade glatt att vi fick ta en, men det var bäst att herrn i huset visade oss var vi kunde hämta granen. Hon lovade att skicka bort honom till oss när han kom hem. Efter åtskilliga timmar dök han upp - med en gran, som han tagit med sig till oss! Alldeles för stor och när maken fixat till den så den fick plats i stugan blev resultatet så här:
Inte särskilt snyggt, alltså! Dottern protesterade och ville att vi skulle försöka fixa en annan gran, men..... man visar sig inte så otacksam. Hon fick i uppgift att klä den istället. Fortsatta protester - "det finns ju inga grenar att hänga grejerna på!" Som tur var hade jag köpt lite nya prydnader i form av läckra skor plus att jag gjort ganska många julgranskarameller i år, som fyller ut bra i granen.
När granen väl var klädd, tyckte vi att den blev riktigt snygg och att alla våra gamla och nya prydnader kom mer till sin rätt, trots att vi från början varit överens om att detta var den fulaste gran vi någonsin haft. Men - "allt ligger i betraktarens öga" som äldste sonen brukar säga!




3 kommentarer:

Sara sa...

Nä, jag lägger in en protest, den var inte snygg ens när vi hade klätt den. Men julen blev lika lyckad som vanligt. Så summan av kardemumman, det är kanske dags att sluta lägga ner tid på att från februari månad gå runt att reka eventuella julgranar på dansken, tyskens och andras tomtar och istället låta grannen även i fortsättningen välja gran åt oss.

Tack älskade päron för en underbar julvecka hos er!

Långa Skuggan sa...

Nej, den var inte vacker. Det var faktiskt den näst fulaste gran jag har sett. Fulhetsrekordet innehar Tord och Marianne från förra året. Den har jag ett foto på, men man kan väl inte lägga in foton i kommentarer va?

Skogsviola sa...

Ja, ja, men den gör sig rätt bra på bild i alla fall!