måndag 7 mars 2011

Vårlängtan

Vi åkte ut till stugan idag, för att titta till vårt smultronställe, fylla på fågelmat och spana efter vårtecken. Jag tog med kameran, men några riktiga vårbilder hittade jag inte än. Men väntan finns i luften.

Klätterhortensian börjar sticka upp ur de krympande snödrivorna. Men det är ingen rolig syn! Rådjuren har gått hårt åt toppskotten, där de nya blommorna ska komma. I fjol fick vi tre blomklasar, det blir nog inte ens det i år.

I växthuset väntar krukor och planteringsbord på att få ta emot ny jord och nya plantor. Och det kliar i mina fingrar att få sätta igång.

Bryggan väntar också på att is och snö ska släppa sitt grepp, så att vi kan kliva ner i öppet vatten igen efter bastun. Det har vi inte gjort sedan nyårshelgen. Men om ett par veckor hoppas vi att isen, ska ha mjuknat tillräckligt.

De nyfällda björkarna doftar i alla fall vår...

... och talgoxarna börjar inspektera holkarna....

... och solen skiner på bastustugan, där knopparna sväller i det stora rhododendronsnåret. Det blir kanske vår i alla fall!

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Vår har det blivit alla år men oj vad den dröjer. Alldeles för mycket snö. Vi får glädja oss åt ljuset och i viss mån fågelsången.
Fåglarna styrs ju av ljuset och börjar kvickna till.
Ha en bra vecka.
Kram Viola